Historie

Het begon allemaal op een dag in januari 1997. Drie vrienden zitten bij elkaar een pilsje te drinken. Één van de drie (we zullen geen namen noemen) zegt dat hij van plan is om pianoles te gaan nemen. De andere twee liggen in eerste instantie in een deuk van het lachen, maar zeggen er wel meteen bij dat ze wel interesse hebben in het spelen van een blaasinstrument. Piano en blaasinstrument is geen goede combinatie, dus besluiten ze om voor de gein te informeren naar een muziekschool en een blaasinstrument te gaan proberen te bespelen. In tussentijd zijn er nog 3 andere bijgekomen en eind januari trekken ze vol goed moed richting Multi Music in 's-Hertogenbosch onder leiding van Ben van Wijk.

Dat wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurt toch. Ze hebben er ontzettend veel zin in gekregen en in een mum van tijd is de groep al tot een man of 12 uitgegroeid. Ze besluiten om niet alleen bij de muziekschool les te nemen maar ook te gaan repeteren in hun stamcafé De Zwaan in Hedel. Tijdens de paardenmarkt in november hebben ze hun eerste optreden en iedereen heeft er ontzettend veel plezier in.

Omdat men ook in De Zwaan repeteert besluit men om iemand te gaan vragen die ze kan begeleiden. Na lange onderhandelingen weten ze uiteindelijk Arie Nettenbreijers zo ver te krijgen dat hij voor de groep gaat staan. Arie krijgt er na een paar maanden zelfs zo veel schik in dat hij en zijn vrouw Jenny Nettenbreijers nu vaste leden (beide lid van verdienste) zijn van de groep. Hèls Kabaol! bestaat nu intussen uit 24 leden. Men besluit ook om een vereniging te gaan worden. Nu ruim 15  jaar later gaan we nog steeds met heel veel plezier muziek maken en is het voor ons het belangrijkste dat we er in eerste instantie enorm veel schik in hebben.

Wij hopen dat jullie ook enorm veel schik zullen hebben met het bekijken van onze web-site. Als het aan ons ligt….

Tot snel en houdoe!

Hèls Kabaol!
Dreef 8
5321 GM  HEDEL